Vložil gep (bez ověření), 13. Leden 2014 - 12:12

Dobrý den,

prozatím mám následující:

  • v družstvě jsem si vyfotil prohlášení vlastníka budovy
  • ke vkladu došlo podle razítka k.ú. 26. 8. 1999
  • je v něm jako správce uvedeno nynější družstvo
  • kromě výčtu jednotek, určení společných částí atd. je zde „Hospodaření domu“
  • žádné částky ani termíny pro jejich platby tam nejsou

V „Hospodaření domu“ je za správou společných částí uvedeno „Kromě záloh na náklady na správu domu je vlastník jednotky povinen hradit správci stanovenou částku za výkon správy domu.“ A pak „Správa bude zajišťována na základě smlouvy uzavřené mezi správcem a vlastníky jednotek, ve které bude podrobně upravena pravidla pro správu, provoz, opravy a údržbu společných částí domu.“

Žádnou smlouvu jsem nepodepisoval, jen jsem oznámil změnu vlastníka na jejich formuláři. Že prý smlouva přijde poštou.

Dotaz 1: Když jsem neuvedl na formuláři datum narození dalšího člene, který zde bude bydlet, bylo mi vyhrožováno 50'000 Kč pokutou (cituji: „když přijede policie a bude chtít domovní knihu, kde to nebude, zaplatíte 50 tis., přečtěte si to v domovním řádu. Ale mě je to jedno.“). Podle NOZ jim má stačit vlastník a počet osob, pletu se?

Dotaz 2: Chtěli po mě oněch 1200 Kč. Když jsem se ptal z jakého titulu, vypsali mi čísla „usnesení prohlášení delegátů“. Cituji: „jsou tam zástupci vlastníků a ti to odhlasovali, můžete si podat návrh na změnu“. Hádám správně, že to musím zaplatit kvůli té větě v prohlášení vlastníka (poplatek za výkon správy domu)? A co když využiji splatnosti s délkou trvání „1 furt“. Mám pátrat po těch usneseních, na která mě dámy odkázaly?

Tedy to vše za předpokladu, že SVJ nevzniklo ze zákona (vše tomu zatím nasvědčuje), ještě mi zbývá zjistit, jestli to družstvo je „tzv. původní družstvo“. Ačkoliv zatím nevím, jak se jich na to zeptat.

Děkuji mnohokrát i za předchozí vstupy.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.