Vložil lake, 28. Prosinec 2013 - 8:07

Pane Kruppe,
opět se mýlíte. Je bezvýznamné, zda určení zálohy bude či nebude požadovat shromáždění. Může a bude to požadovat každý ostražitý vlastník jednotky. Sám za sebe. Netahejte vlastníky za nos.

  • Buď víte na jaký nutný a schválený účel je záloha určena a jaké je předpokládané datum jejího použití, a pak se dá zkontrolovat, zda zálohu (a její výši) předepisujete oprávněně.
  • Nebo to nevíte a pak předpis záloh je pouze výraz libovůle výboru. Pak Vám ovšem nikdo rozumný nesvěří na neurčitý účel ani korunu. Nemáte-li stanovenu ani tak základní věc jakou je doba použití zálohy, pak bych byl blázen, kdybych neschopnému výboru svěřoval své peníze naslepo.

Pokud pan předseda Krupp netuší dokonce ani zda jde o zálohu krátkodobou či dlouhodobou, pak si nejspíše dělá z vlastníků srandu. Jestliže členové výboru nejsou schopni sdělit konkrétně a prokázat na co jsou určeny jednotlivé částky záloh a kdy bude nutno vynaložit náklad, k němuž se záloha vztahuje, pak nekonají s péčí řádného hospodáře.

Vlastník jednotky bude oprávněn odmítnout hradit neurčité platby, u nichž mu výbor na jeho výzvu neprokáže účel použití a plánovanou dobu použití. To jsou ty tajemné zálohy „na havárie“, či zálohy předepisované bez jakéhokoliv vyjádřeného důvodu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.