Vložil lake, 26. Říjen 2013 - 7:19
Pro ty, vůči nimž je uplatňován protiprávní trik, popsaný podrobně paní PeDuPles, mám radu: Neplatit neoprávněně předepsanou částku a obrátit se na orgány činné v trestním řízení. Jednoznačně jde o podvod. Cituji z Trestního zákoníku:
  • „§ 209 Podvod
    (1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty. (…)
    (3) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 větší škodu.
    (4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, (a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny.“

Toto je tedy vzkaz (a varování) pro všechny členy výborů, kteří jednají v organizované skupině a kteří si dosud nepřečetli § 209 zákona č. 40/209 Sb., Trestní zákoník: http://business.center.cz/…cast2h5.aspx.

Jestliže obohacujete jinou osobu (bývalého vlastníka) tím, že na něm nevymáháte existující pohledávky, které za ním má SVJ, dopouštíte se podvodu. Jestliže se snažíte předepisovat nabyvateli jednotky neoprávněně splátky cizího dluhu, které skrýváte pod „fond oprav“ či „splátku úvěru“, dopouštíte se podvodu v organizované skupině. Jestliže za tímto účelem švindlujete s účetnictvím, i na to existuje paragraf.

Tento portál navštěvují tisíce vlastníků jednotek. Nejsou bezbranní, nedají se už obelhat kecy o jakémsi „fondu oprav“, do kterého prý mají všichni naslepo platit. Nenechají se nadále podvádět tak, jako tomu bylo a často je je dosud. Nedají se obalamutit kecy o údajných „zálohách“, které slouží ve skutečnosti k úhradě dříve vzniklých pohledávek za konkrétními jednotlivci a které se tváří jako zálohy jedině na základě zfalšování účetnictví. Ve skutečnosti jde o splátky dluhu předchozího vlastníka. Vlastníci jednotek nejsou bezbraní proti tomuto nátlaku, zamlčování a manipulaci. Mohou se domáhat svých práv soukromoprávní cestou, nebo se kdykoliv mohou obrátit na orgány činné v trestním řízení.

Podvod spáchaný v organizované skupině se trestá vždy odnětím svobody minimálně na dvě léta. Nelze uložit pouze peněžitý trest.

Mějte se pěkně a přeju vám klidný spánek.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.