Vložil Neználek' (bez ověření), 1. Říjen 2013 - 19:05

…Sama o nich taky uvažuji při příští výměně. Z elektrosmogu taky nadšená nejsem…

  • čím nahradit dle mého názoru zbytečné „pobíhání“ jsem již popsal
    Tím lze předejít nejen nejistotě, že bude získáno skutečně 100% odměrů, neboť že některé odměry prostě nelze získat není nepravděpodobné ale i zuřivosti některých vlastníků viz. (bez posměchu!) pí. Lutovská, které vadí temné záření vycházející ze záhadného přístroje. Ačkoliv jsem velmi nakloněn pohodlnosti a nasazení všech možných technologií, je zjevné že ekonomicky na tom vydělá pouze dodavatel těch elektro-smogových shitů. V tom konkrétním SVJ na tom vydělal ještě více neboť je správce více SVJ. Hromadná dodávka 23.000 měřidel mu přinesla množstevní slevu: ~30% (~760) → měřidla do SVJ šla ale za plnou cenu (1090).
    Jistě každý uzná, že je třeba aby s profesinonály (ve výborech) jednal profesionál (podnikatel) „profesionálně“, neboť je trestuhodné aby peníze neprofesionálů
    neprofesionál = vlastník co jede v červnu na chatu a vrací se v říjnu nebo jiný absentér co raději jde do hospody nebo na fotbal než aby se hlásil ve stanovenou hodinu „na stanovišti“ strávil vtipné repliky od profíků)
    „ležely ladem“. Prachy se musí „točit“. :))

…Praktikoval-li by správce nebo výbor navíc průběžné odečty, ušetřili by spotřebitelé…

  • zajímalo by mne co přinese, když se budou provádět dálkové odečty častěji než jednou ročně? Tedy co to přinese konečnému spotřebiteli – vlastníku jednotky?
    Pokud vím, pokud jsou odečty prováděny častěji, lze z nich zjistit narůstající neměřenou spotřebu. Jenže takový monitoring pokud jej neprovádí radioaktivní člen výboru zařízením, které si SVJ k tomu účelu pořídí ale externí dodavatel je drahý. Alespoň u nás se i za dálkový JEDEN odečet platí 32 Kč. Monitoring o kterém paní „profesionálka“ mluví, by se měl provádět a vyhodnocovat když ne kontinuálně tak alespoň jednou týdně aby měl zmíněnou ochranu před „záchodovým průtokem“.
  • nepochybně je uvedený přístup vhodný v hotelích ale pochybuji, že tyto investice jsou rozumné ve vlastnických bytech. proč by mne mělo zajímat zda soused je nepořádný nebo jen měl smůlu (tím míním „záchodovou story“)? Každý se musí o svůj majetek starat ať již tak, že jej udržuje nebo tak že se na nepředvídatelná rizika „pojistí“. Nikoliv ale „pojistí“ tak, že prosadí bezdůvodné drahá a nesmyslná řešení. Nikomu ale nebráním a ani v SVJ patřit k „vyšší vrstvě“ a nechat za sebe profesionály rozhodnout, že potřebuji „dálkové odečty“, „vyhřívaný chodník“, „fotobuňkou otevírané vstupní dveře“, „recepci“, „otiskem prstu ovládáný výtah“, „počítačem ovládané žaluzie“ nebo „na střeše umístěný bazén“. Apod… je by to mělo být z jeho rozhodnutí a nikoliv jako výsledek „povedeného podnikatelského plánu“.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.