Vložil Neználek' (bez ověření), 1. Říjen 2013 - 19:03

…Nutnost výměny vyplývá ze zákona… …Vykonávám tuto funkci již přes deset let a správou SVJ se profesionálně zabývám osmým rokem…

  • z toho automaticky neplyne, že by vodoměry ve vlastnictví vlastníka jednotky měly být rádiově odečítané. Vlastník sám je oprávněn použít SVÉ měřidlo a nechat si jej instalovat subjektem s příslušným oprávněním. Pokud vlastník splní předpoklady (pro měřidlo i jeho instalaci) – není důvodu, aby SVJ odmítalo do své evidenci zanést měřidlo (i mechanické) které je v majetku vlastníka.
  • nic také nebrání tomu aby SVJ požadovalo vstup do bytu aby se opakovaně (jednou za rok) přesvědčilo, že „instalace“ měřidla stále odpovídá funkčním a bezpečnostním nárokům.

…schvalování nákupu vodoměrů pro výměnu je nadbytečné…

  • ano to je. Postačí aby SVJ informovalo včas každého vlastníka o tom zda měřidlo v jeho BJ a které je v evidenci SVJ – stále splňuje zákonné předpoklady (§3/3/a). A pokud již nastane správná „konstelace“ tj. že je možné vyměnit větší množství těchto měřidel najednou – jistě může navrhnout vlastníkům hromadnou výměnu s příslibem množstevní slevy v režii SVJ.
  • zda měřidlo splňuje nebo nesplňuje požadavek dle (§3/3/a) je pak zcela na vlastníkovi neboť nesplňuje li – použije se automaticky náhradní způsob stanovení spotřeby

…Při zákonném požadavku na jednotnost měřidel ani nemůžete dostat zpět jako jediná vodoměr mechanický…

  • manipulativní nepravda! Viz. vysvětlení výše.

Neználek'

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.