Vložil lake, 16. Srpen 2013 - 10:35

Krátká odpověď:
Fond oprav neexistuje, neplaťte nic, nemáte takovou povinnost.

Delší odpověď:
Dejte si pozor na pověřeného vlastníka/smluvního správce v jedné osobě: jestliže město neví co je vlastník jednotky povinen hradit a vymáhá nesmysly, je to nebezpečný a nespolehlivý partner pro SVJ i pro vás.

Navíc je pověřený vlastník i smluvním správcem. Chybí tedy jakákoliv kontrola jak hospodaří. Jste velmi lehkomyslní. Chcete zřejmě přijít o vaše peníze, jinak si to neumím vysvětlit. To je jako jmenovat pedofila ředitelem mateřské školy a předpokládat, že se postará o zdravý duševní rozvoj svěřených dětí.

SVJ jistě vzniklo mnohem dříve než se domníváte Vy. Nemá to ale žádný vliv na úhradu záloh na správu domu (to je správný účel platby a správný název). O výši těchto záloh mělo rozhodnout SVJ hlasováním na shromáždění a taková povinnost je účinná po schválení a po tom, kdy Vám výbor prokazatelně oznámil výši Vaší zálohové platby (jednorázově nebo měsíčně). Viz § 15 odst. 2 ZOVB. Pokud se snad rozhodovalo o jakémsi tajemném fondu, šlo o rozhodnutí neurčité a protizákonné, tedy absolutně neplatné.

Necitoval jste text příslušného usnesení shromáždění, takže víc nelze poradit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.