Vložil Nechápu (bez ověření), 12. Červen 2013 - 7:01

pane „Lake“

já nepředkládám svoje „pravdy“. Jen mi prostě není jasné jak se obrátit na soud když zde (http://www.portalsvj.cz/…e-schuze-svj#…) uvádíte, že se lze obrátit jen ve věci cit. „…s cílem napadnout platně přijaté usnesení…“.

  • v SVJ-tazatele to usnesení, které vyžadovalo 75% ale nemělo je – bylo podle Vás PŘIJATÉ PLATNĚ ??
  • Nebo je ta PLATNOST dána pouze podpisem orgánů SVJ? (to by si pak ale mohli do zápisu dát cokoliv navíc/namíň nebo jej jakkoli upravit/deformovat)
  • A co když výbor u případného soudu „vytáhne z klobouku“ zápis s jiným obsahem? (což se mi stalo – ne sice u soudu, přesto mám 3-zápisy podepsané výborem ale každé v jiném vyznění)
  • A co když výbor v písemné podobě prostě usnesení nezveřejní – u nás se běžně zveřejní, ale až po 7-dmi měsících. Takže kdybych chtěl něco napadnout – jsem „pozdě“ a mám smůlu… ?

Pokud chci využít „práva“ obrátit se na soud, pak zjevně s nějakými podklady pod nimiž bude „beran“ SVJ-čka jinak by se u soudu asi stalo že SVJ vytáhne „z klobouku“ text usnesení jiného znění a jiné hlasovací listiny. A k tomu jsem se domníval, že se váže „zveřejnění“ zápisu (v OR jako veřejné listiny – obdobně jako stanovy). Z Vaší reakce lze soudit že se zřejmě do OR dávat nemusí. JAK ALE tedy mám jako „žalobce“ předložit důkazy např. o vadném usnesení pokud jej nemám a výbor je nechce vydat anebo je zveřejní ale zcela neprůkazným způsobem

Jestli Vám pane „Lake“ ani teď není srozumitelné na co se ptám, tak už nevím. Třeba odpoví někdo kdo mi porozuměl…

  • jak se mohu jako člen SVJ spolehnout na stálost obsahu „usnesení“ (zcela běžně u nás má „usnesení“ v čase T nějaký obsah a v čase T+rok pak zase jiný a obě jsem měl písemné)
  • ve Stanovách nemáme NIC o tom jak by měl být zápis zveřejněn (výbor tedy dovozuje že je neveřejný)
  • k dispozici nemám ani hlasovací ani prezenční listiny – vše je v moci výboru a ten dle našich stanov dává pouze nahlédnout (aktivně brání tomu aby mohlo dojít k jakémukoli záznamu obsahu mimo vlastní paměti). jediné co mohu doložit je fotografie pozvánky z nástěnky
  • ve Stanovách nemáme NIC o tom jak by měl být zápis zveřejněn a v podstatě nehrozí že by shromáždění něco v tomto smyslu přijímalo

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.