Vložil lake, 11. Červen 2013 - 15:10

Nevím, co Vás vede k tvrzení, že šlo o technické zhodnocení. Ale ať se jednalo o technické zhodnocení nebo o opravu – k obojímu je nutný souhlas tří čtvrtin všech vlastníků jednotek. Počítá se podle spoluvlastnických podílů.

Při provedení opravy či technického zhodnocení bez tohoto zákonného schválení jde pouze o „soukromou“ akci skupinky osob. Důsledek je ten, že celý náklad ponesou pouze ti, kdo s akcí vyjádřili souhlas a od SVJ si ji pro sebe objednali. Neexistuje právní důvod k vymáhání příspěvku na správu domu. Neexistuje právní důvod odčerpat částku z Vašich záloh na správu.

Nesouhlasící vlastník jednotky je pouze povinen uhradit částku vyplývající z jeho bezdůvodného obohacení, která se ovšem vyčíslí a stane splatnou teprve v okamžiku ukončení spoluvlastnického vztahu.
-------------------------------------------------------------------------

Nicméně na závěr Vás nepotěším. Jestliže hlasování bylo v zápisu označeno za platné a výměna dveří za schválenou, měl jste přesně 6 měsíců na to, abyste se obrátil na soud. Pokud jste tuto lhůtu promeškal, pak výměna dveří schválena byla a Vy jste povinen se na ní podílet spolu s ostatními. Soud by se s Vámi teď už odmítl bavit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.