Vložil lake, 8. Květen 2013 - 23:47

Pane Vlastníku,
v první řadě je zmatečný celý Váš dotaz. Tvrdíte, že existují tři domy, ale v nich je údajně pouze jediné SVJ. To je tvrzení v naprostém rozporu se zákonem. Ve více domech nikdy nemůže vzniknout jediné SVJ. Takže platí jedna ze dvou možností:

  1. Jedná se o tři domy, které vznikly tak, že v katastru jsou vložena tři Prohlášení vlastníka (pro každou budovu jedno). Pak ovšem je vyloučeno, že by vzniklo jediné SVJ. Existují od počátku tři SVJ – samostatné právnické osoby. Každé SVJ je povinno vést vlastní účetnictví, má mít svůj statutární orgán a své stanovy.
  2. Nejedná se o tři domy, nýbrž o tři sekce jedné budovy. V katastru je vloženo jediné Prohlášení vlastníka. Pak ovšem nikdy nevznikly žádné „tři domy“ a v katastru musí být uvedeny spoluvlastnické podíly každého vlastníka na celé budově (celek = tři sekce dohromady). V tom případě je kotelna společnou částí tohoto (jediného) domu a všichni vlastníci jednotek na ní mají svůj podíl.

Co popisujete je jakýsi právní kočkopes. Až si ujasníte vaši situaci, bude možné zabývat se správností či nesprávností účtování.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.