Vložil lake, 9. Květen 2013 - 7:38

Smlouvy o převodu jsou bezvýznamné. Už jsem Vám vyjmenoval jediné dva zdroje, které mohou obsahovat informace o vlastnictví pozemku a vlastnictví stavby na něm.

Samotný list vlastnictví pozemku ukazuje, že jedním ze spoluvlastníků je jiná osoba než vlastník jednotky v domě. Takže je vyloučeno, aby se jednalo o příslušenství domu. Jde o samostatný majetek, který není nijak spojen s domem, ani s vlastnictvím jednotek v něm. Při prodeji jednotky se nepřevádí automaticky podíl na tomto pozemku.

Ohledně vlastnictví stavby je stále nejasno. Nevíme ani zda je zapsána v katastru a v Prohlášení, zda nejde o „černou“ stavbu, zda vůbec jde o stavbu.

Prohlášení vlastníka budovy je vloženo v katastru. Je to základní dokument definující dům i jednotky v něm. Je možno do Prohlášení nahlížet (pořízením opisu za úplatu).

Kopii Prohlášení má mít výbor. Pokud je nemají, jsou naprosto neschopní. Jak může výbor o čemkoliv rozhodovat, či dávat hlasovat, bez znalosti toho co jsou společné části, společná technická zařízení a společné příslušenství domu?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.