Jak donutit výbor i SVJ k dodržování zákona?

Vložil Magda 3 (bez ověření), 1. Květen 2013 - 14:08 ::

Dobrý den, chodím na všechny shromáždění, zajímám se o to, co se děje, nabízím pomoc. A také již dlouho prudím s tím, že usnesení nejsou platná, že opravy, modernizace a investice se musí schvalovat atd.atd. Když chci vidět podklady k vyúčtování a účetní závěrce, označí to výbor za obstrukce. Lidem se to nelíbí a nadávají, ale na shromáždění nic neřeší.Jsem velmi troufalá, když se zeptám, jak mám schválit zprávu o hospodaření, když mě nenechali nahlédnout do podkladů.Výbor zprávu přednese, nikdo těm číslům nerozumí, tak zvednou ruku, ať mají pokoj. Každý rok odteče z našich peněz víc, než ten předchozí. Daň za klid v domě. Nemám páru, jak donutit výbor a vlastně SVJ, aby dodržovalo zákony a neutrácelo neoprávněně mé peníz. Rozhodla jsem se pro následující kroky: 1)Odmítu zaplatit z dlouhodobé zálohy náklady, které spadají v ZOVB pod § 11 odst. 4 a 5, nebyly řádně schváleny a mám je ve vyúčtování. Započtu si tuto částku proti dalším platbám dlouhodobé zálohy. Prosím, máte někdo s takovým postupem zkušenost? 2)Požádám výbor o předložení schváleného dlouhodobého plánu oprav a údržby (i když vím, že nic takového nemáme). Pokud výbor neprojeví alespoň snahu věci napravit, tak odmítnu platit dlouhodobou zálohu. Čím méně mých peněz budou mít,tím měně jich utratí. Je pak mojí povinností skládat peníze do úschovy? Nemohu jenom přestat platit a v případě, že bude plán hotov a schválen, peníze poslat na účet SVJ?

  1. Pokusím se přesvědčit vlastníky, abychom začali hledat správce a nenechali se vydírat neschopným výborem, který nemá čas a chuť za ten mrzký peníz něco dělat. Už nyní platíme za výbor, účetnictví a pána, který vyměňuje žárovky a připravuje pro výbor doporučení,co máme opravovat a modernizovat,tolik peněz,že budeme mít na kvalitního správce(55 bytů, 36 gar.stání= 240.000,–ročně).

Děkuji všem, kteří se snaží odpovídat na mé (možná hloupé) dotazy, píší zde své zkušenosti a neodvádí pozornost jinam. Magda

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.