Vložil lake, 18. Březen 2013 - 17:36

Pletete si kalorimetr (měřidlo tepla) s indikátorem topných nákladů. Indikátor nic neměří, není měřidlem ve smyslu zákona o metrologii. Nepodléhá metrologickému ověření po celou dobu životnosti (10 let). Jeho cena je asi desetkrát nižší než cena kalorimetru. Cena montáže je také minimálně desetkrát nižší.

Kalorimetry najdete např. zde: http://www.neovlivnitelnyvodomer.cz/…a-maddalena/. Podívejte se na jejich ceny, abyste byl v obraze.

Znovu opakuji, že zákon č. 406/2000 Sb. nepoužívá ani pojem „měřidlo tepla“, ani pojem „indikátor rozdělení topných nákladů“. Naši zákonodárci použili neurčitý a nikde nedefinovaný pojem „přístroje regulující a registrující dodávku tepla“.

Dokud k tomu nebude objasněno (novou vyhláškou) co si pod tímto tajemným přístrojem máme představit, nelze tvrdit že si mají všichni teď hned namontovat kalorimetr na každý radiátor !!!

To zde bez jakéhokoliv právního důvodu tvrdil jenom pan Patočka. Já naopak soudím:

  • Montáž měřičů tepla pro každý radiátor nebude nikdy povinná, protože by to bylo zjevně nerozumné, předražené řešení, které by stejně nezachytilo teplo ze stoupacího potrubí, ani teplo z ostatních bytů přes stěny.
  • Montáž měřičů tepla na vstupu do bytu nebude nikdy povinná, protože svislý rozvod topné vody to v naprosté většině budov technicky neumožňuje.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.