Vložil lake, 15. Březen 2013 - 20:57

Pane Patočko, vždyť Vy matete tazatele. Tvrdíte zde nepravdu. Neexistuje žádný „seznam zařízení schopných registrovat dodávku tepelné energie“. Takové přístroje samozřejmě existují, jde o měřidla (kalorimetry). Nikdo ovšem nikdy jejich „konečný“ seznam nesestaví.

Mimochodem, cena kalorimetru začíná na 4000 Kč a povinné metrologické ověření každé 4 roky stojí kolem 3000 Kč. Kalorimetr by musel být na každém radiátoru v bytě. Tedy mám rozumět Vašemu příspěvku tak, že toto doporučujete montovat v každém bytě? Spočítal jste si náklady a provozní náklady?
.............­.............­.............­.............­.............­...........

Dnes nikdo netuší co mají být ony záhadné „přístroje regulující a registrující dodávku tepelné energie“. Nikdo netuší, zda půjde o kalorimetry na vstupu do objektu, nebo o nějaké přístroje na každém radiátoru (dnešní indikátory topných nákladů, IRTN).

Nejspíše jste neuvážil, že zákon č. 406/2000 obsahuje také důležité ustanovení § 7 odst. 9:

  • „Rozsah vybavení vnitřních tepelných zařízení budov přístroji regulujícími a registrujícími dodávku tepelné energie konečným uživatelům, měrné ukazatele tepla pro vytápění, chlazení a přípravu teplé vody a pravidla pro vytápění, chlazení a dodávku teplé vody stanoví prováděcí právní předpis.“.

Jenže tato prováděcí vyhláška předvídaná zákonem nebyla dosud vydána! Doporučil bych tedy počkat a nešířit zprávy o jakýchsi tajemných přístrojích a jejich „konečném“ seznamu. Občané této země nejsou povinni dotvářet si fantazie našich zákonodárců.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.