Vložil lake, 18. Únor 2013 - 1:57

Pane Viktore, vytrhl jste z kontextu pouze část mého příspěvku, jak se Vám hodilo. To není fér postup. Ve skutečnosti jsem toho napsal panu Kruppovi více a ty věty patřily k sobě:

"... snad zapomínáte, že už od roku 2001 se měří 40% tepla právě s těmito náklady. Není to tedy nějaká budoucnost, kterou předpovídám. Abych byl přesný, neměří se teplo, ale minimálně 60% nákladů domu na vytápění zaplatí přece každý."

Toto byla má reakce na příspěvek pana Kruppa, který těsně předtím napsal: "Takže by se měřilo 40% tepla".

V první větě jsem panu Kruppovi zopakoval výrazy, které použil on (a které nebyly technicky správné) a ve třetí větě jsem to poopravil tak, aby to bylo podle vyhlášky. Samozřejmě oba víme, že indikátory neměří žádné teplo, ale slouží k alokaci (rozdělení) nákladů na vytápění.
...................................................................................

A připomenu na závěr, že žádný omyl na mé straně nebyl. Trvám na tom, že při srovnání obou metod rozúčtování Vám vyjde, že "podle náměrů" se mění maximálně 40% nákladů na vytápění, nikoliv 60%, jak by snad vyplývalo z povrchního čtení vyhlášky. Spočítejte si to pro Vaše čtyři byty s jakýmikoliv náměry a uvidíte sám, že mám pravdu. Jde o triviální věc, která je známa a v praxi při rozúčtování nečiní žádné obtíže.

Pokud se domníváte opak, zveřejněte zde laskavě nějaký příklad, v němž by rozúčtovaná částka podle náměrů dosahovala více než 40% celkových nákladů na vytápění domu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.