Vložil lake, 19. Prosinec 2012 - 17:40

Pane hobo,
můj názor se nijak nemění: máte vadné stanovy, které jsou v rozporu se zákonem. Nejen z důvodu, který jsem už uvedl. Druhý důvod je ten, že podle zákona stanovy povinně musí určovat funkční období výboru. Toto v nich stanoveno nemáte.

Máte chybně definováno „funkční období člena výboru“. To přece nikoho nezajímá. Osoba, která je zvolena do výboru, má samozřejmě funkční období člena maximálně do konce funkčního období výboru, jehož je členem. Vaše definice ve stanovách je nadbytečná, vadná a rozporná se zákonem.

Napsal jsem Vám už, že ve věci účinnosti volby jsou Vaše stanovy VADNÉ, a že to lze odstranit pouze změnou stanov. Účinnost volby nového výboru nemůže nikdy nastat dříve, než skončí funkční období výboru předchozího. Račte rozumět: SVJ nemůže mít dva výbory naráz. Nově zvolený výbor se může ujmout své funkce teprve až dosavadnímu výboru skončí funkční období. Nesmysl ve Vašich stanovách přeškrtněte červenou tužkou a ignorujte.

Pokud nezměníte stanovy, vznikne vzápětí další neřešitelný problém s funkčním obdobím nového výboru: má se počítat od dne volby (podle vadných stanov), nebo teprve ode dne kdy se členové skutečně ujali funkce?

To ho*no na botě Vám zůstává, jen si ho rozmazáváte na druhou botu, na kalhoty i na koberec. Čím později to začnete uklízet, tím větší s tím budete mít práci.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.