Vložil Mek (bez ověření), 7. Prosinec 2012 - 8:28

Uvedu přesně jak je to ve smlouvě (v noci jsem ji neměl u sebe).

  • „Prodávající prohlašuje, že mu není známo, že by vyjma shora uvedeného vázla na předmětné bytové jednotce jiná práva ve prospěch třetích osob.“

Neuhrazené dluhy předchozího vlastníka vymáhat nejdou, stavební spol. je v insolvenci a majetek rozprodán za cenu, která nedosahuje ani dluhu u banky. A asi to bude už řešit likvidační správce.

Další dluhy v SVJ, vzniklé před prodejem všech 4 bytů insolvenčním správcem, vznikly v podstatě špatnou správou předsedy SVJ. Asi mi nezbyde nic jiného než se obrátit na právníka (a také další tři byty). Patrně nejdříve to řešit s prodejcem, tedy realitní kaneláří, která zastupovala insolvenčního správce. Ten byl před prodejem bytů zastupujícím členem společenství (úpadek byl na 28 bytů, z toho 4 po kolaudaci), ustanoven insol.soudem. Další věc co mě napadá, je podat (majitelé 4 bytů) ve společenství trestní oznámení na bývalou předsedkyni, že informace o dluzích nám byly zatajeny a tím jsme byly uvedeni v omyl (kdo by si koupil byt s dluhem za druhé majitele jiných bytů, asi nikdo). Já to beru jako podvod. Vrátit byt by teoreticky šlo ale zase bych neměl kde bydlet. Musí existovat řešení.

Další perla co jsem zjistil, bylo rozúčtování energií (teplo, voda, elek.) tak, že kdo měl doplatit doplatil a kdo měl přeplatek tak se tím uhradil dluh za neplatící majitelku bytu a basta. Neměl jsi mít tak velký přeplatek.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.