Vložil lake, 2. Prosinec 2012 - 11:16

• Změna vzhledu domu:
Ke změně vzhledu domu je nutný souhlas všech vlastníků jednotek. Toto výslovné ustanovení zákona je kogentní a nelze se od něj odchýlit ani smlouvou.
Pokud máte ve vaší "smlouvě o společenství" uvedeno něco jiného, je to v rozporu se zákonem. Proto je příslušná část vaší smlouvy absolutně neplatná (to jest od samého počátku).

• Skládání záloh na zateplení domu:
Přečtěte si Prohlášení vlastníka budovy. To povinně obsahuje pravidla pro přispívání i skládání záloh a označuje i osobu správce (§ 4 odst. 2 ZoVB). Podle Prohlášení postupují vlastníci jednotek v domech do vzniku společenství - právnické osoby.

Naďo, pokud nejste označena v Prohlášení jako správce, nejste oprávněna od vlastníků jednotek vybírat zálohy na správu podle ZoVB. Složené zálohy nemohou být "majetkem společenství", protože takováto osoba neexistuje. Ve vašem domě přece společenství nevzniklo.

Navíc platí, že zateplení nespadá pod správu domu. Vybírání záloh na tento účel by bylo možné jedině na základě Prohlášení vlastníka, nebo podle soukromoprávní smlouvy. Pokud jsou zálohy na zateplení skládány, pak k tomu zřejmě je jiný právní důvod než znění ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.