Co hradíte z příspěvků na správu domu a pozemku, z tzv. fondu oprav?

Vložil Fantomas (bez ověření), 22. Listopad 2012 - 10:53 ::

Omlouvám se, debata na toto téma tu probíhá už delší dobu, ale zatím se tu nijak zvlášť neprezentují informace členů SVJ o tom, jaký typ nákladů zaúčtovávají v zálohách a jaký v příspěvcích, v tzv. fondu. Mají nějaký klíč u sporných položek?

U nás je situace taková, že ze záloh za správu společných prostor se hradí vše, na konci zúčtovacího období jsou vysoké nedoplatky a dochází pravidelně ke zvýšení záloh, protože v domě bylo třeba učinit velké zásahy na rozvodech tepla (neuznaná reklamace), elektřiny atd.

Naproti tomu příspěvky na správu (5Kč/m2) zůstávají ležet na separátním účtu a „nikdo na ně nesmí sáhnout“. Teď si dokonce shromáždění bez jakékoliv kalkulace odsouhlasilo navýšení na 10Kč/m2.

Dům je novostavba, ale zvládli jsme jako nový výbor hospodařit se (zvýšenými) zálohami. Navyšovat i příspěvky mi přijde nesmyslné, ale někomu to asi nevadí.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.