Vložil lake, 22. Listopad 2012 - 23:57

Pane Kruppe, nevím, zda jen pomaleji chápete, nebo jen neznáte zákon. Volbou výboru se na něj nepřenesly pravomoci které by jim umožnily rozhodovat o čemkoliv. Mýlíte se. Jsou záležitosti, které zákon kogentně svěřuje k rozhodování výhradně vlastníkům jednotek.

K těmto záležitostem patří například změna spoluvlastnických podílů, některé změny stavby (např. změna účelu užívání společné části domu) a také změna vzhledu domu. K té je dokonce třeba souhlasu všech, což zákonodárce neopomněl zdůraznit výslovně. V těchto věcech neexistuje oprávnění výboru ani SVJ. Čtěte ZoVB, zejména § 9 odst. 1 a § 11 odst. 5.

Víte, nevadilo by mi, kdyby pan anonn a Vy jste řekli: OK, víme že to tak podle zákona (teoreticky) je, ale v praxi to u nás řešíme jinak. Ale anonn a teď i Vy tvrdíte naprostou pitomost: že jde o věc, kterou zákon neupravuje (pravil anonn). Že údajně výbor nějakým tajemným způsobem získal oprávnění rozhodovat o věcech, které mu zákonodárce ve skutečnosti vůbec nesvěřil (jste tvrdil Vy).

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.