Vložil anonymouss (bez ověření), 5. Listopad 2012 - 2:33

Pověřeným vlastníkem může být pouze fyzická osoba, která je členem nebo společným členem společenství. Jan Veselý je vlastníkem bytu č. 1, je členem společesntví, může být pověřeným vlatníkem. Manželé Iva a Jan Smutní jsou majiteli bytu č. 2., jsou členy společenství. Paní Iva nebo pan Jan můžou být pověřeným vlaatníkem.

Pověřeným vlastníkem může být pouze fyzická osoba, zmocněným zástupcem právnické osoby, člena společenství a v obchodním rejstříku je zapsaná jako statutární orgán právnická osoba, člen společenství. V domě je již společenství, část bytů je ještě ve vlastnictví družstva. Družetvo (právnická osoba) je tedy členem společenství. Družstvo není fyzická osoba, nemůže být pověřeným vlastníkem.

Druhá část věty, je trochu néně jasná, snad to vyložím správně. Když tak mě někdo doplní nebo opraví. Předseda nebo místopředseda družstva (zmocněný zástupce právnické osoby – družstva, je zapsaný v rejstříku jako statutární orgán družstva), když bude mít byt ve vlastnictví, může být současně i pověřeným vlastnikem společenství.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.