Výměna soukromých oken za peníze z fondu oprav?

Vložil Rayman (bez ověření), 17. Říjen 2012 - 22:14 ::

Dobrý den,

mám s dovolením tyto dva dotazy:

1 Někteří lidé v našem SVJ chtějí prosadit, aby se z fondu oprav zaplatila výměna oken celého domu. Okna jsou však dle Prohlášení vlastníka příslušná k jednotlivým bytům a nejedná se tedy o společné části domu. Já s touto výměnou nesouhlasím a rád bych se tedy zeptal, jestli je možné aby nějakým hlasováním na schůzi společenství většina prosadila, že se to tak provede? Doufám, že i kdyby to chtělo 3/4 vlastníků, tak to není možné protože se nejedná o společné části domu. Je to tak?

2 Pokud by nešlo prohlasovat výše zmíněnou výměnu oken za společné peníze, je možné aby se odhlasoval pro každého příspěvek na tato okna s tím, že všichni dostanou stejně bez ohledu na výši podílu? Jednoduše jde o to, že výměna oken v některých bytech může stát až 250tis (velký byt, špaletová okna) a v jiných ani ne 100tis. Ti co mají ta drahá okna by chtěli aby se na ně složili i ti ostatní, což doufám není možné! Ale co kdyby?

Předem díky za radu!

Rayman

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.