Vložil lake, 14. Říjen 2012 - 16:39

Pane Techniku, na hloupé příspěvky většinou neodpovídám, ale Váš příspěvek je natolik hloupý, že u Vás činím výjimku.

Teploměr se kontroluje jiným teploměrem, vodoměr jiným vodoměrem či objemovým etalonem, hodiny se kontrolují podle jiných hodin, pravítko podle jiného pravítka. Elektronický indikátor se zkontroluje podle jiného indikátoru.

Tak už to v oblasti měření bývá, Vy experte. Pokud tvrdíte opak, podstata věci Vám uniká. Nemá cenu se s Vámi o tom dále bavit.

Váš příběh o cestě do Austrálie je zcela mimo mísu: po dvou letech elektronický indikátor má ve své paměti hodnoty pro každý měsíc za dobu uplynulých 24 měsíců a lze je samozřejmě vyvolat a prohlížet. Viz např. běžný indikátor E-ITN 10.5 firmy Apator Metra Šumperk: http://www.metra-su.cz/index.php….

Starší elektronické indikátory (např. Siemens WHE30Z) zobrazují konečný náměr k 31.12. před­chozího roku ještě po celý další rok, a k tomu načítají i náměr aktuálního roku od 1.1. do 31.12.

Odpařovací či sklíčkový indikátor – není-li po jednom roce odečten zároveň s ostatními indikátory v domě – můžete vyhodit rovnou do popelnice, experte. I kdyby v trubičce zbyla ještě nějaká kapalina, hodnota „náměru“ z pozdějšího odečtu je nepoužitelná. Nebudu psát víc, nastudujte si co je poměrové měření. Jste přece expert.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.