Vložil lake, 10. Srpen 2012 - 19:38

Psala jste o úniku plynu v domě. Tady končí legrace, to je obecné ohrožení. Buď v domě je únik plynu, nebo není. Jestliže je, musí se okamžitě vypnout hlavní uzávěr plynu i hlavní jistič elektrického přívodu a zavolat hasiče nebo havarijní službu.

Pokud to nikdo z odpovědných neučinil, dopustili se trestného činu obecného ohrožení. Na únik plynu není možno reagovat slovy „nechte to unikat a počkejte na výměnu potrubí“.

Nepíšete na základě čeho se rozhodlo o výměně. Bylo třeba napřed zjistit, zda je netěsné spojovací šroubení po výměně plynoměrů (což je lehce opravitelné utěsněním), nebo jsou prorezavělé trubky (což znamená jejich kompletní výměnu). Na základě dobrozdání odborníka pak bylo možno plánovat další kroky. Vy o nich nevíte nic, ani o technickém stavu potrubního rozvodu v budově, takže těžko můžete dostat nějakou použitelnou radu.

Naprosto absurdní mi připadá Vaše tvrzení „marně se snažíme svolat členskou schůzi, abychom se informovali, co se bude vlastně dít.“. Neumíte spolu komunikovat jinak než na členské schůzi? Což tak prostě zajít za předsedou a zeptat se?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.