Vložil FrantaF, 20. Červenec 2012 - 19:24

Použil jsem svoji tabulku pro kontrolu dodržení limitů. Hodnoty ukázaly nesrovnalosti. Hodnoty odchylek překračovaly limit. Procenta redukce uvedená u položek bytů mě přivedly k domněnce, že jste zapomněl na hodnoty výsledné, tedy hodnoty, které vzniknou změnami při odstraňování hodnot mimo povolený limit ±40% a vycházel při své kontrole z dílků a hodnot po redukci.

Nechtěl jsem blíže domýšlet příčinu chyb a provedl raději jsem úplný kontrolní výpočet. Vyšel jsem z uvedených hodnot náměrů a polohových redukcí. Redukované dílky odpovídaly Vašim hodnotám „Po redukci“. Ty však nesplňují omezení pro odchylku a byla provedena další redukce, ze které vyšly nové hodnoty dílků a podílu nákladů.

Uvedl jsem do své složky http://sdrv.ms/Le0Frm tabulku „Kontrola rozdělení tepla – řešení dotazu“, ve které jsou vstupy, jak jsem je interpretoval, výsledek jednoduché kontroly s původními a doplněnými hodnotami. Na dalším listě je úplný kontrolní výpočet s hodnotami původních náměrů a polohových redukcí na vstupu. Graf zobrazuje rozdíly mezi hodnotami, které jste uvedl jako korigované a konečnými hodnotami z výpočtu.

Závěr je zřejmý, hodnoty korigované jsou správné, ale nevyhovují limitům, takže musí být ještě upraveny. Upravené hodnoty jste buď neuvedl, nebo nebyly spočítány. To můžete zjistit pouze vy sám a podle výsledku reagovat. (Prozradí to také hodnota u Vašeho bytu). Případné dotazy odpovím. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.