Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 21. Červen 2012 - 16:18

…Reklamoval jsem i částku korekcí, ale nebyla mi vysvětlena konkrétní částka mého bytu…

  • nebyla li vysvětlena, došlo zjevně k porušení povinnosti dle §7/3 – zřejmě podle tohoto znění jste žádal vysvětlení. Pakliže tedy nedošlo k vysvětlení – nedoplatek nehraďte až do splnění povinnosti

..jak je to s dodržením spodní hranice= 60 %…

  • je to jednoduché: bez toho že by Vám byl předložen usnesený způsob výpočtu pro §4/3 a hranicích dle §4/4 je předložené Vyúčtování nepřezkoumatelné a tedy nesplatné. Opětovně – případný nedoplatek je nesplatný.
  • požádejte SVJ písemně o vrácení veškerých nezúčtovaných záloh. SVJ to samozřejmě prostřednictvím nějaké AK nebo jiných vykutálenců odmítne. Poté prostě SVJ oznamte že jejich pohledávku započtete dle §580 – tj. od té chvíle přestanete platit příspěvky na správu i služby a pouze budete každý měsíc započítávat alikvótní část dluhu, který má vůči Vám SVJ z důvodu nevyúčtování záloh.

…před korekcí na 57 %, po korekcích na 63 %,přesto, že jiné byty…

  • nelze zodpověďet bez znalosti dat. Je jasné, že o „danajský dar“ Vašich „>+40%“ spoluvlastníků se musí podělit ostatní – a podle mne – není li usneseno jinak – podle §13/7 ZoVB tj. podle „podílu“. U Vás to zjevně vypadá na manipulaci. Pokud totiž vznikne jakákoliv částka nad +40% kterou je nutno rozdělit na ostatní: pak je jasné že princip §13/7 ZoVB nemohl být dodržen pokud existují spoluvlastníci, kteří mají svou platbu PŘESNĚ na 60%.
  • Těm totiž nepochybně nebyla částka naúčtována. A ti tedy „vydělali“ na tom, že SVJ neumí počítat nebo neumí zajistit aby rozúčtovatel pro SVJ počítal minimálně pro toto de lege lata

☻/
/▌ Neználek
/ \

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.