Vložil PeDuPles (bez ověření), 25. Červen 2012 - 19:08

Pojďme si trochu zapolemizovat:

Ano, žádný závazný předpis na uvedení jména na zvonku není. Ale na koho se chtějí návštěvy dozvonit? Na obyvatele bytu nebo na majitele, který třeba ve skutečnosti bydlí 150 km daleko?

Ano, nájemci vědí, kdo jim byt pronajal. Ale tito nájemci mají klíče a sami na sebe zvonit nebudou. Zato jejich ruské, čínské, vietnamské a další návštěvy na ně budou chtít zvonit. Taky třeba pošťačka. Nikdo z nich majitele asi nezná, co?

Pokud bych se ocitla v podobné situaci já, asi bych nereagovala dobře. Dokážu si představit i výrobu dostatečného počtu samolepek ve smyslu „zde zvoňte, nenajdete-li na zvonku jméno hledané osoby“. Hádejte, kam bych lepila?

Jako předseda výboru totiž opravdu hájím zájmy členů, a jejich zájmem rozhodně není to, aby museli běhat ke dveřím kvůli cizím návštěvám, které pak zvoní naslepo. Takže u nás jsou na zvoncích jména osob, která zadal vlastník bytu. A mění se tak často, jak je potřeba.

Pokud je u vás rozsah neúnosný, mnohem lepší řešení mi přijde to, že při požadavku vlastníka na výměnu jména na tablu se daný vlastník zkasíruje o přiměřené náklady na výměnu (u nás papír A4 – výroba, tisk i výměna během 5 minut, za přiměřenou považuju dvacku až pajcku). A všichni by byli spokojeni.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.