Vložil PetrS, 18. Květen 2012 - 11:07

Děkuji velmi pane „lake“ za fundovaný komentář. To, co píšete mi dává velmi dobrý smysl. Nicméně, píšete, že „Vašich odhadnutých 40% na ohřev se mi jeví jako podhodnoceno“. Tím myslíte tedy i v našem případě, kdy všechny byty byly vytápěny (byť ty neobsazené jen minimálně), ale jen hrstka z nich odebírala TUV? Přijde mi logické, že při malém % bytů z celku, které TUV reálně odebírali, je předpoklad, že 40% plynu se spálilo na jejich TUV nereálný.

Každopádně se pokusím propočítat, jak by výsledky vypadaly při uplatnění podmínky 60%, o které jste psal. Chápu to správně, že toto se ale může vztahovat pouze na část nákladů za vytápění? Dále, je správce povinen toto pravidlo do vyúčtování skutečně promítnout (tzn. nemůže se z toho vykroutit)?

Co se týče ztrát cirkulací na ohřev vody a jejich neůměrné rozpočítaní na málo bytů, jestli to chápu správně, mělo by v takovém případě být počítáno s výrazně vyšší základní složkou (rozpočítat fixní ztráty více mezi všechny byty). Je to tak? Nebrání tomu ale jiná vyhláška? Měl jsem pocit, že spotřební složka na TUV nesmí být menší než 70%. Uměl byste prosím poradit, jak přimět správce, aby tonto faktor v rozúčtování zohlednil nějak spravdlivěji?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.