(ne)informovanost vlastníků - výbor nekomunikuje

Vložil Monika S. (bez ověření), 14. Květen 2012 - 23:01 ::

Náš výbor v domě nebydlí,jeden člen výboru vlastní skoro 40% podílů, výbor jako celek odmítá poskytnout informace,ignoruje výzvy k jednání,proto jsme svolali Shromáždění podpořené 1/4 vlastníků.

Vyzvali jsme výbor k účasti a předložení zpráv o činnosti výboru včetně hospodaření za uplynulý rok 2011 a 2010. Tyto informace nemáme.Když se nikdo z výboru nedostaví a nadále nebudou jeho členové ochotni předkládat informace a dokumenty,jak se můžeme domáhat práv nahlížet do dokumentů týkajících se SV ?

Nutno poznamenat,že na výbor podala skupina vlastníků trestní oznámení pro podezření z jednání v neprospěch vlastníků žijících v domě a pro nehospodárné nakládání s finančními prostředky. Věc šetří policie. Kontrolní komise zjistila únik financí ve prospěch lidí z výboru. Od té doby je zle.

Na posledním shromáždění nás výbor přehlasoval (s malinkou převahou hlasů,měli totiž plné moci od dalších vlastniků) a z KK odvolal jednu členku. Podle stanov musí být KK tříčlenná,čímž činnost komise omezil.Převahou hlasů zvolil do výboru za předsedu neznámého člověka. Ten je naprosto nedostupný, nebydlí v domě, nekomunikuje s vlastníky, kteří zde bydlí a je jen nastrčenou figurkou předchozího předsedy. Lidé z výboru své byty pronajímají.

Můžeme se domoci informací o hospodaření, když výbor s vlastníky nekomunikuje a výzvy ke schůzce ignoruje ????

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.