Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 11. Květen 2012 - 17:46

…návratnost by byla 40 let a ani není naspořeno

  • tomu se dá předejít a na „předvídaný účel“ složit casch nebo si vzít osobní úvěr. Jakékoli jiné „šetření“ není podle mého názoru nákladem na „správu domu“.
  • předvídaný účel“ – slovy v zákoně „…předpokládané náklady, které …“ jsou skutečné a predikovatelné náklady plynoucí ze závazků dle §13/7 tedy z již uzavřených smluv nebo smluv, které budou uzavřeny na základě přijatých usnesení.
    • na havárie třeba 10% (nebo kolik chtějí); na pojištění …
    • na paušál za výtah, za správce, na odměny, …na neplatiče apod.

    předvídaný účel“ podle mého není „spoření na zateplení“. Zateplení je jednorázová investiční akce a pokud je na ni nutno „našetřit“ pak nepochybně NE skrze příspěvky na správu. Proč to mám ale vysvětlovat zrovna Vám – podívejte se do svých vlastních výkladů v historii. Jsou stejné.

    Nerozporuji že za jistých podmínek by šlo vymáhat peníze nazpět ale tu možnost dostatečně ruší právě záměrná „neurčitost“ v psaném textu usnesení.

    Lepší je „požáru“ předejít, než ho „následně hasit“. Je ale nutno vědět jak tomu předcházet. A tom jsou moje příspěvky.

Další debata má smysl tedy o způsobech jak „těm slabým“ (= jednotlivým „prudičům“), kteří již nadále nechtějí být ovcemi nechtějí mít nainstalovány kamery u zadku a chtějí mít přehled kam se podějí jejich peníze – > dát či ukázat pro ně POUŽITELNÝ praktický „klacek“ jak omezit projevy „stádní zvůle“ a jak reagovat na žvásty různých „Předsedů“ a „Správců“.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.