Metodický pokyn Ministerstva pro místní rozvoj k zák. 67/2013
Tak jsem se začetl do metodického pokynu http://www.mmr.cz/…_14_1_16.pdf
Přijde mi, že na některých místech jde proti zákonu, doufám, že správci budou mít rozum.
Co je počet bydlících osob? Co je počet osob užívajících byt? Tato označení se vyskytují v ministerském pokynu, v zákonu ani ve vyhlášce se nevyskytují.
„Počet bydlících osob“ je v metodickém pokynu použit v přehledu údajů, které má vyúčtování konečnému spotřebiteli obsahovat, jak vyplývá z ustanovení § 6 Vyhlášky č. 269/2015.
V uvedeném ustanovení § 6 Vyhlášky č. 269/2015 je použit termín „počet osob rozhodných pro rozúčtování služeb“. Z toho je jasné, že „počtem bydlících osob“ byl myšlen termín „osoby rozhodné pro rozúčtování služeb.“
„Počet osob užívajích byt“ je v metodickém pokynu použit v komentáři k § 4 odst. 3 Vyhlášky č. 269/2015.
V uvedeném ustanovení § 4 ost. 3 Vyhlášky č. 269/2015 je použit termín „opočet osob rozhodných pro rozúčtování služeb“. Z toho je jasné, že „počtem osob užívajících byt“ byl myšlen termín „osoby rozhodné pro rozúčtování služeb.“
Takže podle Vás počet bydlících osob a počet osob užívajících byt pro jednotku garáž nebo atelier je počet osob rozhodných pro rozúčtování služeb? Tak jste to myslel? Máte pravdu, v garáži ani v atelieru bydlet zakázáno není. Ale chcete tvrdit, že garáž a atelier jsou zvláštní případy bytu?
Pane Bc. & Bc. Boris Vyskočil,
ptáte se: „chcete tvrdit, že garáž a atelier jsou zvláštní případy bytu?“
a aniž znáte moji odpověď, tak v titulku lživě uvedete, že
„Garáž je byt – podle Karla Čtvrého“Pokud byste rozuměl alespoň trochu bytovému spoluvlastnictví, věděl byste, že jednotkou může být jak byt, tak nebytový prostor např. garáž nebo ateliér. U bytu i nebytového prostoru může být při rozúčtování nákladů na poskytování teplé vody použit průměrný počet osob rozhodných pro rozúčtování služeb.
Pane TN,
pokud byste měl rozum vy, tak byste uvedl, na kterých místech jde metodický pokyn proti zákonu. Jsem přesvědčen, že správci se budou metodickým pokynem řídit, protože v něm na rozdíl od vás nic protizákonného neshledají.
Poslední komentáře