Vložil Tomas Pech (bez ověření), 25. Duben 2012 - 14:33

Můj názor je opačný. (Neplatné) usnesení je neplatné buď od počátku pro rozpor se zákonem. (a to bez obsahu usnesení nevíme, protože Hanes nám toto nesdělil, záměrně nechce nebo nemůže, protože vlastní text usnesení může být OK)

Usnesení je neplatné pokud to vyslovil soud svým pravomocným usnesením. (a v případě Hanese opět nevíme, nepíše o tom, ale zřejmě by se jinak neptal, pokud by měl usnesení soudu – nemá ho a mít nebude, když prošvihl zákonnou lhůtu).

Ve VŠECH opačných případech je usnesení (po zákonné lhůtě) PLATNÉ a již neměnné. Změnit ho může znovu jen orgán, který ho přijal. Podmínkou je platné svolání a zahájení schůze.

Obecně je VŽDY usnášeníschopnost zjišťována hned na počátku schůze, jinak schůze nezahájí a naopak ihned končí pro neusnášeníschop­nost, někdy se čeká na zahájení i hodinu, dvě, než se sejde potřebný počet hlasů. Když schůze vůbec zahájí, tj. když je konkrétně zjištěno že je usnášeníschopná (zahajující toto do zápisu konstatuje, předsedající pak v zápisu podepíše) budou platná i VŠECHNA následující usnesení, pokud nejsou v rozporu se zákonem nebo nejsou úspěšně vítězněsoudně napadena v zákonné lhůtě členy SVJ.

Znovu si projděte příspěvky pana Lakeho a neznalý 123, ti vědí o čem píší, i bez vašich sáhodlouhých antinomií.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.