Vložil Skřipec Tomáš, 9. Duben 2012 - 21:09

Dobrý den,

pomiňme prosím v tuto chíli § 39 ObčZ, jelikož o takovém porušení by musel nejspíše rozhodovat jen soud.

Hledám mimosoudní cestu a to nejprve formou jasných a předložených argumentů, což si myslím, že je u nás průchozí. Ve snaze o nápravu tohoto stavu jsme již minulý rok hlasovali o změně rozúčtování tepla, leč jen s 60% souhlasem (dle našich stanov je nutných 75%). Někteří byli a budou stále proti, ale někteří chtěli jen černé na bílém (znění zákona), který nám to výslovně zakazuje. A tím bychom dosáhli úspěchu a to dohodou, bez soudních tahanic.

Na základě Vaší reakce jsem tedy procházel energetický zákon, ale nikde jsem nenašel „že pravidla rozúčtování nákladů na teplo určuje podzákonný předpis“. Mohl byste mi prosím poslat konkrétní paragraf a odstavec, který toto říká?

Jediné co jsem našel v energetickém zákoně, tak je § 3 Odst. 3. Cituji: „…Dále se licence podle tohoto zákona neuděluje na činnost, kdy zákazník či odběratel poskytuje odebranou elektřinu, plyn nebo tepelnou energii jiné fyzické či právnické osobě prostřednictvím vlastního nebo jím provozovaného odběrného elektrického, plynového nebo tepelného zařízení, přičemž náklady na nákup elektřiny, plynu nebo tepelné energie na tyto osoby pouze rozúčtuje dohodnutým nebo určeným způsobem a nejedná se o podnikání.“

Za důležité slovo považuji „dohodnutým“, což nás při aplikaci tohoto konkrétního odstavce vrací na začátek. A to tak, že jsme si na první schůzi zvolili „dohodu“ namísto „určeného způsobu“. Z toho mě plyne, že naše dohoda byla platná. Byl bych rád, kdybych se mýlil.

Žádám o radu

Děkuji,

T.Skřipec

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.