Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 12. Duben 2012 - 5:43

…Je naivní dodávat konečným spotřebitelům bez smlouvy…

  • míním že není pravda, že dodávka služeb kterou SVJ zajišťuje je nutné podporovat separátními smlouvami s jednotlivými konečnými spotřebiteli. Toto tvrzení je obdoba „smlouvy o výkonu funkce člena výboru“ – jistě jako de lege ferenda – dobrý, … ale zústaňme v realitě všedních dní.
  • míním, že zcela postačuje §13/7 ZoVB. Když postačuje k tomu, aby dala banka úvěr SVJ namísto skupině vlastníků, pak postačuje i k vymáhání plateb za služby rozúčtovávaných konečným spotřebitelům.

…Zkuste se zamyslet proč asi dodavatelé takto postupují…

  • je sice pěkné uvést příklad dodavatelsko-odběratelských vztahů tj. dvou právnických osob na základě smluv ale SVJ služby pouze zajišťuje za vlastníky a nikoli že by bylo jejich dodavatelem ke konečným spotřebitelům
  • na základě uvedené „logiky“ by mohla PO-SVJ zajistit službu také jen těm co pro ni hlasovali a nikoliv již těm co byly proti

…Neuhrazením zálohy tedy ještě nevznikne dluh…

  • pokud na jedné straně lze „splatnost platby“ (snad míníte zálohy – nevím) stanovit „usnesením“, ale na druhé straně není „neuhrazení zálohy“ dluhem se sankčními důsledky, pak nedává žádný smysl se usnášet o nějaké „splatnosti záloh“. Takové „usnesení“ zálohu dodavateli např. za teplo neuhradí.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.