Vložil lake, 3. Duben 2013 - 10:47

Pane Dušane, napsal jste: "... podle § 2 písm. g ZoVB jsou vyjmenované prostory společnými částmi domu jen pokud slouží společnému užívání a jsou k tomuto užívání určeny.".

Vaše tvrzení je nepravdivé. Zákon neobsahuje co tvrdíte. Provedl jste nepřípustnou manipulaci s textem zákona, když jste do citátu vsunul slůvko "jen". Tím se Vám podařilo překroutit obsah a smysl právní normy.

Také Váš citát z nálezu ústavního soudu je zbytečný. Jednak se netýká balkonů. Druhak neříká o věci nic než to, co už všichni známe ze znění §2 ZoVB:
Výrok A: Části domu, určené ke společnému užívání, jsou společné.

Vy se z toho zřejmě snažíte pomocí dvojí negace vydolovat opačné tvrzení. To je vyloučeno. Přečtěte si nějakou stať o výrokové logice.
Výrok B: Části domu, NEurčené ke společnému užívání, NEjsou společné.

Tento Váš výrok není ničím podložen. V domě samozřejmě mohou existovat části (např. okna v bytě, sklepní místnost ve výhradním užívání jediného vlastníka) které nejsou určeny ke společnému užívání, avšak jsou společnými částmi domu, neboť je to tak určeno v Prohlášení vlastníka budovy.

Zřejmě si neuvědomujete, že z výroku A (§ 2 zákona) nelze nijak odvodit platnost Vašeho výroku B. Z hlediska výrokové logiky se tedy dopouštíte chyby. Abyste ji zakryl, zmanipuloval jste trochu znění zákona, jak už jsem se zmínil.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.