Vložil lake, 26. Březen 2012 - 13:25

Situaci kterou popisujete jsem přesně předvídal (viz můj předchozí příspěvek): developer jednal s výborem, který není oprávněn vyjadřovat se k reklamaci cizího majetku. Pak toto jednání používá jako argument ve svůj prospěch: „Vždyť jsme se dohodli, oni to chtěli takto opravit“.

Měl jste možnost kteou jste nevyužil: podat reklamaci sám za sebe. Teď už je pozdě bycha honit. Na střechu bude něco nainstalováno. Můžete opět reklamovat. Nebude-li reklamace uznána, můžete si nechat provést revizi vlastním nákladem. Pokud revize prokáže nezpůsobilost hromosvodu plnit svou funkci, náklady s revizí spojené Vám uhradí prodávající.

To je běžný, standardní postup. Naopak je naprostým nesmyslem, aby se do reklamačního řízení cpal výbor SVJ, když společenství nic v domě nevlastní a není způsobilé zastupovat kupující (vlastníky jednotek) bez jejich zmocnění. SVJ může být aktivní teprve pokud dostane zmocnění od alespoň jednoho vlastníka jednotky. Reklamovat by tedy mohlo jeho jménem, nikoliv samo za sebe.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.