Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 24. Únor 2012 - 22:24
pane Ondřej
rozpočet TEPla se řídí Vyhláškou 372/2001 a §2/1 definuje na co se tato vztahuje. Je mi tedy záhada jak mohou být Vlastníci rozúčtováváni podle kalorimetrů a ne podle poměrových měřidel. Máte nepochybně právo nahlížet a rozporovat postupy rozúčtování nákladů jichž se účastníte.

Pokud by ostatní měli kalorimetry (=fakturační měřidla) pak by jste je žádat zjevně nemohl – nebyl by to spolčený náklad. Píšete ale „…že ostatní“ z čehož lze dovodit jediné: Vyúčtování TEPla je vadné a tedy nesplatné – reklamujte vadu u SVJ a nedoplatek neplaťte dokud se to nevyřeší.
(obdobný případ tu již řešila jakási paní, která napsala že se 60% Vlastníků usneslo že budou platit TO co naměří jejich separátně instalované přístroje a na zbylém rozdílu mezi fakturovanou a napočtenou spotřebou se budou podílet pouze do max. výše 1%… chytré že?)
  • doporučuji přečíst si Vyhlášku 372/2001 a následně trvat na jejím použití,
    zde se ukazuje že „…nejspíš nestačí zůstat jenom trochu nad věcí…“ – když jde o prachy, jde o život.
  • co musí Vyúčtování obsahovat je v §7/2 a zvláště upozorňuji na §7/2/f jehož poskytnutí se hodně těch, co „jsou u koryta“ brání nesmyslným tvrzeném že jde o „osobní informace“. Bez nich správnost Vyúčtování neověřte.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.