Vložil lake, 24. Únor 2012 - 14:16

Krupp napsal: „Tvrdit, že rozhodující je, co je uvedeno v Prohlášení vlastníka je přeci mimo realitu. To tam přeci nemá co dělat.“

Pane Kruppe, mýlíte se. S Vámi se mýlí i všichni neználci, kteří Vám ve své neznalosti přidělili kladné body.

Ustanovení § 4 odst. 2 písm. (g) ZoVB zní: „Prohlášení [vlastníka budovy] musí obsahovat: (…) pravidla pro přispívání spoluvlastníků domu na výdaje spojené se správou, údržbou a opravami společných částí domu, popřípadě domu jako celku, (…).“

Všimněte si, že jde o kogentní ustanovení od něhož se nelze odchýlit. V Prohlášení tedy tato pravidla musí být obsažena.

Váš názor že „původní vlastník přeci nebude řešit jak bude fungovat později vzniklé SVJ“ je velmi naivní. Původní vlastník (ať družstvo, nebo developer) má naopak velký zájem na tom, aby vzniklé SVJ řádně fungovalo a zálohy se řádně vybíraly. Vždyť SVJ vznikne již prodejem druhého bytu a potrvá nejspíše celé roky, než prodá poslední jednotku v domě.

Poznámku o „spoustě řečí kvůli hlouposti“ vztáhněte laskavě na sebe a na pana „Upřesním“. Já jsem paní Janě B už radu dal a byla to jediná věta. Vaše sny o domluvě všech zřejmě nefungují, jinak by se na to zde tazatelé neptali. Čtěte ZoVB namísto hledání neexistujících chyb v mých příspěvcích.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.