Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 23. Únor 2012 - 5:15

pane Koudelko to chce klid a nohy v teple. Jestli nechcete radu nebo si myslíte, že Vám ji je tady někdo povinen ihned „vysolit“ jak právní názor – a zadarmo, tak jste asi spadl z jahody. Pak se samozřejmě zeptejte jinde. Pokud ale uvážíte že nic není tak horký jak to vypadá – pak vězte, že zde najdete jistě něco co se Vám bude hodit.

  1. nepochybně Vlastníci ručí za závazky SVJ podle §13/7 ZoVB. Již několikrát jsem zde psal, že je „loupežničina“ pokud si SVJ bere úvěry. SVJ si nemá co brát úvěry u kterých tím, že si je vezme – přenese riziko na všechny spoluvlastníky – i na ty kteří se na něm nepodílí. Bohužel to většina nerespektuje – bance to je jedno, Anonové ve Výborech – ti po to přímo slintají.
  2. je možná. V KN většinou najdete pouze zástavní práva samotných Vlastníků které si způsobili separátní půjčkou
  3. možné je všechno. Je samozřejmě chyba že jste jako Vlastníci dopustili aby si úvěr vzalo SVJ namísto aby bylo pouze jeho případným správcem. Pokud jste dali Výboru možnost vyjednat a přijmout bez kontroly podmínky jaké uvádíte – je to chyba Vlastníků při rozhodování.
  4. Vaší otázce moc nerozumím – Vy jste jeden z těch co smlouvu podepsali ?? A dále uvádíte že nemáte možnost kontroly. To jste na omylu – požádejte stávající Výbor aby Vám poskytl veškeré informace o účetnictví a platbách úvěru – > máte na ně nárok.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.