Vložil Jakub (bez ověření), 1. Březen 2012 - 17:22

Pane Lake, pane Zdenku, děkuji oběma za zaslané názory. Každé stanovisko je pro mne podnětné. Jinak:

  1. k právní stránce věci – nic jsem nezataji, co se týče vnitřní strany vrat, která je součástí nebytového prostoru tak to byla doslovná citace z prohlášení vlastníka uloženého na katastru nemovitosti. Jak jsem již zmínil, tak prodávající takto řešil i okna v jednotlivých bytových jednotkách. Ovšem jak již jsem rovněž psal v mém prvním příspěvku tak to, že vnější strana vrat je součástí opláštění domu tam už napsáno není. To byla dedukce moje tj. právního laika. Vrata tam ve společných částech domu vůbec zmíněna nejsou. Kromě toho nebytového prostoru (vnitřní strana) již nejsou zmíněna v prohlášení nikde. Mohu zaslat k posouzení sken.
  2. k technické stránce věci (ale nejen k ní, protože vše souvisí se vším) – rovněž jsem zmínil, že je to opakovaný stav. Před 5 lety proběhlo následující:
  • oznámení vlastníka bytu na KHS (nemožnost užívat byt – hluk z vrat)
  • KHS provedla měření a to nevyhovělo normám
  • následně nám (tj. Společenství) KHS zaslalo rozhodnutí a uložilo nám dát vrata do řádného stavu a vyměřilo nemalou pokutu – v případě zájmu mohu zaslat sken
  • v té době byl dům ještě v záruce
  • nelenil jsem a jednal jako předseda Společenství se zhotovitelem stavby i KHS
  • dodavatel stavby provedl na vlastní náklady a můj nátlak úpravy (mimo jiné frekvenčním měničem zpomalil chod vrat tak, že se zavírají dlouho a bez jakýchkolv rázů, dále gumové silentbloky, gumové hmoždinky,..)
  • KHS provedlo další měření
  • vrata tehdy byla v normě a KHS nám na moji žádost pokutu prominulo.

A nyní to mám znovu s tím rozdílem, že zaruční doba již uplynula. Pane Zdenku ty hodnoty Vám příští týden zašlu, můžeme je porovnat. Čeho se bojím? Že ty vrata novému měření nevyhoví a tak si chci udělat dopředu alespoň trochu jasno především v právním stavu věci a také v tom kdo to vše zaplatí. Rovněž si domýšlím i ostatní konsekvence, když se prostě na shromáždění nedohodneme a vrate zůstanou tak jak jsou. A zase jsem u toho práva. Cítím zde určitý problém: hrozící právní spor s majitelem bytu (ovšem to by se svým podílem na vratech soudil rovněž sám se sebou), KHS, možná stavební úřad,… Nevím. Podle mne prostým poslechem se jedná o standardní a nízkou úroveň hluku, kterou vydávají každá vrata. Ale měření platit nechci, ať si je udělá nejprve stěžovatel. Já k tomu důvod nevidím. Jakub

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.