Vložil Zdenek 22, 29. Únor 2012 - 23:02

Snad by se na situaci dalo dívat takto:

Sice jsou vrata nešťastně rozdělěna na vnější a vnitřní stranu, ale hluk vydává pohon vrat a jejich vedení a ukotvení v konstrukci domu. To patří nebytovému prostoru. Hluk tedy vydává obecně „zařízení“, které patří celé 12 spoluvlastníkům nebytového prostoru.

Pokud vlastník bytu prokáže akreditovaným měřením, že míra hluku z vrat v jeho bytě překračuje normové hodnoty, nechť požaduje snížení hluku na vlastnících nebytového prostoru.

Pokud by vlastníci nebytového prostoru oponovali tím, že nadměrná míra hluku je způsobena nedokonalou zvukovou izolací stěn domu, tak by to měli prokázat. V této chvíli bych vycházel z toho, že dům i jeho stěny byly postaveny podle požadavků na stavby a vyhovují standardním normovým hodnotám.

PS. V našem domě jsou také motorová vrata, chodí ale podle mého subjektivního pozorování docela tiše. Divil bych se, pokud by jejich hluk mohl vadit sousedícímu bytu (ale mohu se mýlit). Můžete pro zajímavost změřit, jak dlouho trvá jejich otevření/zavření? Změřím dobu chodu našich vrat a budete mít srovnání.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.