Vložil objasním v příkladech (bez ověření), 18. Únor 2012 - 13:25

…Tím jsou veškeré závazky vlastníka jednotky vůči SVJ splněny…

nepochybně ano. A jsou také anulovány veškeré závazky SVJ vůči Vlastníkovi ?? Jistě se třeba najde takový co chce ze zřejmých účelů zaplatit ihned, ale pokud ti Vlastníci, kteří si úvěr vzali – protože se jim chce, protože na to nemají, protože … bla bla … začnou být insolventní, pak jejich závazky dle §13/7 zaplatí i ti co závazek plynoucí s usnesení financovali ihned.

proto je zcela zcestné tvrdit , že správu dle §9/1 ZoVB lze oprávněně spatřovat i v tom, že si SVJ bude brát úvěry, když SVJ nemá žádný majetek a Vlastníci jej nejen svými příspěvky dle §15/1 jen zajišťují ale i ručí svými jednotkami. Že banky půjčí i bez explicitního zajištění – plyne z jejich krvelačné hamižnosti a nedostatečné ochrany Vlastníků a názoru „Předsedů“ kteří bagatelizují povídačkami o čertech především pak proto, že mám li pytel peněz, jedno komu patří – mám moc je rozhazovat.

protože nevíme o žádném příhodném rozsudku – je jasné že až „dojde na věc“ tak zde zmiňovanou alikvótnost záruky přebije §13/7 ZoVB a Vlastníci kteří zaplatitli ihned – ZAPLATÍ 2× (šance, že by se v ČR vůbec dožili soudního verdiktu se blíží limitně nule)

PROTO má Anon pravdu v tom, že zvůle projevující se tak, že si SVJ bez prostředků může vzít bere na cizí účet úvěry je zcela běžná. Lze také jen těžko zjistit kolik je případů kde to funguje tak jak uvedla „Účtařka (bez ověření), 18. Únor 2012 – 9:24

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.