Vložil Clever (bez ověření), 29. Leden 2012 - 22:08

Osoba, která dům spravuje, spravuje především společné části domu. Pokud se na tomto shodneme, pak tento správce pracuje víc pro vlastníka velkého podílu než pro vlastníka malého podílu. Rozhodně nepracuje pro každého stejně.

Také nechápu, kdo vymyslel ten nesmysl, že se režijní náklady na činnost společenství (tj. „náklady na vlastní správní činnost“) dělí na každou jednotku stejně. Je to asi stejný nesmysl, jako kdyby se náklady na účetnictví akciové společnosti dělily na jednotlivé akcionáře stejným dílem bez ohledu na to, kolik drží akcií. Držet jednu akcii v situaci, kdy ostatní drží větší balíky by muselo být ztrátové. Podobně vlastnictví malé garsonky v domě s velkými byty se stane nevýhodným. Z garsonky totiž není takový výnos jako z velkého bytu.

Ještě by mě zajímalo, jak to bude s prohlášením vlastníka. My máme v PV, že vše kromě tepla a vody jsou náklady na správu a dělí se poměrně podle velikosti spoluvlastnického podílu. Výslovně jsou zmíněny odměny správci, výboru a za vedení účetnictví. To pak PV bude v rozporu s Obč. zák.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.