Vložil lake, 25. Leden 2012 - 17:35

Takže to raději uvedu na pravou míru: Ti, kteří by chtěli (v budoucnu) někam vtrhnout a nahlížet s odvoláním na § 1179 (budoucího) ObčZ, nebudou mít na takovou partyzánštinu právní nárok a neuspějí u solidní firmy, stejně jako neuspějí dnes.

Ustanovení § 1179 návrhu ObčZ zní:
"Vlastník jednotky má právo seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů."

Z toho je zcela zřejmé, kde může vlastník nahlížet. Je také naprosto zřejmé, vůči komu je oprávněn své právo uplatnit. Je to stejné jako dnes: vlastník jednotky je v právním vztahu pouze s osobou spravující dům (typicky družstvo nebo SVJ), nikoliv s dalšími subjekty, které pro SVJ provádějí nějaké činnosti. Vůči nim žádná práva nemá.

Absurdní nápad prezentovaný zde Neználkem je zřejmě pro některé velmi přitažlivý: čím větší pitomost, tím hlasitější potlesk. Už se nedivím, že tolik lidí naletí na praktiky Českého energetického centra a jiných výtečníků, kteří využívají naivitu a právní neznalost svých obětí.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.