Vložil FrantaF, 11. Prosinec 2011 - 20:02

Pane Pavel. Naprosto souhlasím s větou „Jak vidíte, bez vlastních materiálů jsou návrhy na usnesení víceméně k ničemu“. Proto u nás současně k pozvánce přikládáme alespoň stručnou zprávu o hospodaření (u výdajů hrubý rozpad – kolik a za co). Pokud ovšem navrhujeme ke schválení plán oprav, musíme lidem v předstihu sdělit, co a proč budeme opravovat, v jakém rozsahu, za jakých podmínek, co to přinese, kolik to bude stát, nakolik je oprava finančně zajištěna, případně jak zajistíme scházející peníze. Musíme jim dát možnost, návrh řádně promyslet, aby mohli zodpovědně spolurozhodovat. Někdy „vyplýtváme“ i více než jednu stranu textu.

Vlastníci teprve pak poznají, zda je důležité zúčastňovat se schůzí. Pokud je na schůzi zavalíme přílivem informací, které nestačí řádně vstřebat, nemají chuť se k odpovědnosti hlásit. Informativní schůzky s jednotlivci nenahradí řádné písemné informace všem zainteresovaných vlastníkům, ale naopak mohou utlumit případnou konstruktivní diskuzi.

Samozřejmě to tak není uvedeno ani v zákoně, ani ve stanovách. Spíše to v odůvodněných případech napoví zdravý rozum a zodpovědný přístup. Váš náhled na rozsah informací asi odpovídá běžným obdobím „klidu“, ale nedá se uplatňovat obecně. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.