Vložil lake, 30. Listopad 2011 - 19:46

Děkuji. Jestliže jsou společné pouze „venkovní strany“, znamená to, že celá okna patří vlastníkovi jednotky, kromě vrstvy nátěru na vnější straně okna. Pouze vnější nátěr by se platil ze společných prostředků. Plastová okna ovšem žádné natírání nepotřebují a Váš nárok na vratku tedy zůstává, jak jsem napsal dříve.

Na nesmysly, které tvrdí předseda, nehleďte. Neví co mluví. Na názor právníka nehleďte, rozumí tomu jako koza petrželi. Nejde vůbec o nárok na refundaci nějakých oken, jsou oba vedle. Jde o vratku záloh, které jste platila na správu domu, avšak byly použity na zcela jiný účel – zvelebení vlastního majetku některých jednotlivců. Na tento účel ovšem zálohy v SVJ vybírány být nemohou, takže vrátit!

Doba kdy jste svá okna měnila je zcela bezvýznamná a nemá na Váš nárok žádný vliv. Tentýž nárok byste měla i pokud by ve Vašem bytě zůstala okna původní (bez výměny).

Názory jednotlivců, kteří se na Váš úkor obohatili, nemají na Váš nárok vůči SVJ samozřejmě žádný vliv. Ostatně vy od nich přece nic nepožadujete.

Rovněž je bezvýznamné zda a kdy obdrží SVJ nějakou dotaci od města. Od města rovněž nic nepožadujete.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.