Vložil Franta Rámus (bez ověření), 20. Listopad 2011 - 20:31

Dobrý večer p.Lake.Chtěl bych Vám citovat jedno znění „papíru“,který byl jak jsem již výše uvedl,podepsán 5-ti vybranými majiteli bytů, jinak pro potřebu čerpání úvěru u ČS. Cituji :

„Níže uvedení vlastníci bytů v budově čp. … atd.(parcela,o­bec,v KÚ,kraj), jsou osoby oprávněné k přijetí pojistného – bla bla bla – tímto prohlašují,že, souhlasí se zřízením zástavního práva k pohledávkám vyplývajícím z Pojistné události ve prospěch České spořitelny se sídlem Praha – bla bla bla – k zajištění jejich pohledávek vyplývajících ze smlouvy o úvěru č. …,uzavřené dne … mezi Bankou, jako věřitelem a Pojistníkem, jako dlužníkem.“ Níže uvedeno pět jmen a podpisy

Nikde není uveden požadavek zástavního práva k BJ v katastru nemovitostí.Zde se jednalo o přímém smluvním vztahu k jištění náhrady úvěru uvedenými byty.Jinak řečeno,„chceš-li úvěr podepiš,nechceš-li,nepodepiš a běž si jinam“. A malý detail.Úvěr v dané výši Banky nedají nikomu na fyzickou osobu (pro nemožnost krytí),nejedná se zde o hypotéku ale zase zde musí být dle sdělení pouze organizace, jako je právě Společenství vlastníků,coby právnická osoba.

Právě jak jsem již rovněž uvedl,tento orgán se stejně řídí vlastními nařízeními či jinak zákonem o SVJ, což ale nekoresponduje s pohledávkami jednotlivých Bank,které si postupují dle svého „rozumu“ a pohledu na věc. Jinak,p.Laku,ze strany ČS se nejednalo o žádné „solidární“ ručitele a ani nebyl vystaven žádný „ručitelský závazek“.

To,co jsem zde uvedl,jsou jenom fakta,nic jsem nepřidal a nic jsem neubral.A co chci jenom ještě dodat? Že lidi chtěli opravy,celkovou revitalizaci domu,tedy výměnu starých oken,které jim vypadávaly,zateplit střechu a její nový potah,výměnu výtahu dle EU a zateplení fasády.Vše bylo pořízeno v letních měsících,takže nikdo „nestrádal“ a co hlavně,vše bylo pořízeno za 3,300.000,– Kč + úrok ve výši 1,400.000,– Kč.Dotace na úrokovou sazbu byla získána ve výši 704.000,– Kč.Detail,je nás celkem 24 BJ. Třešničkou na dortu je skutečnost,že se nenašel jeden člověk,který by Vám poděkoval.Všichni to brali coby samozřejmost a ještě se našly kritické hlasy, jak jste si namazal kapsu či jiné,hrubé kritiky. Bohužel,s takovými pokrytci musím bydlet pod jednou střechou.A co je zde nejhorší, že nás bylo 5 blbců, kteří jsme se zavázali svými podpisy, aniž by si to tito lidé vůbec zasloužili, oni jsou vysmátí a my jsme ti blbí, bohužel, a teď jsou zde chytří ti pokrytci, protože ti, co byli ve výboru, tak svou činnost položili.Nyní už jenom „honíme“ převod podpisů na tyto rádoby znalce, s čímž jak jsem dříve napsal, jsou stále problémy. Když jste každý dočetl tuto ságu až sem, tak snad chápete, proč jsou naše závěry takové, jak jsem zde uvedl.S pozdravem Franta Rámus, jinak ještě jednou omluva za tak obsáhlou informaci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.