Vložil lake, 19. Listopad 2011 - 17:36

Máte v tom nepořádek…

Tak zaprvé: Nemá smysl pokládat jakýkoliv dotaz ohledně oken, když jste nenapsal čí jsou. Viz Prohlášení vlastníka budovy.

Za druhé: proč podepisujete ručení za úvěr? V žádném případě nedoporučuji takový nerozumný krok. Uvědomte si, že podpisem ručitelské smlouvy na sebe berete závazek splatit alikvotní část úvěru bez ohledu na to, zda jste či nejste členem SVJ. I kdybyste se z domu odstěhoval, banka si Vás ráda najde. To chcete?

Za třetí: Náklady na správu domu se mezi vlastníky rozpočítají podle podlahových ploch jednotek, nikoliv (jak píšete) stejná částka každému. To by platilo jen pokud jsou všechny jednotky zcela shodné svou podlahovou plochou.

Není jasné, jaký „samostatný rozpočet předsedy“ máte na mysli. Má-li některý z vlastníků platit na správu více, než činí jeho podíl na společných částech domu, měli jste si to pojistit dohodou všech před tím, než jste zahájili rekonstrukční prá­ce.

A nakonec: Ne, banka skutečně nemůže ovlivnit kolik platíte do fondu oprav. Vy žádný takový fond totiž nemáte. Platíte zálohy na správu domu rozpočítané podle spoluvlastnických podílů, pokud nedošlo k jiné dohodě všech.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.