Vložil Loch (bez ověření), 15. Listopad 2011 - 10:42

Z vašeho popisu mi není vše jasné. Chtělo by to upřesnit. Důležité např. je, jakým způsobem tyto pozemky k vašim domům přiléhají? Nebo jinak: musíte přes tyto pozemky chodit, když se chcete dostat do svého domu? Nebo ke každému vchodu do domu vede nějaká cestička, která je ve vašem vlastnictví, případně ve vlastnictví města? To jsou důležité otázky, bez jejichž zodpovězení vám asi nikdo zodpovědně nepomůže.

Pokud k vašemu domu vede cesta, která je ve vlastnictví vašeho SVJ nebo ve vlastnictví města, pak s klidnou hlavou můžete na pozemky okolo baráku zapomenout a rozhodně vás nikdo nemůže nutit k tomu, abyste mu ještě platila za to, že je udržuje. To je podobné, jako byste platila sousedovi v rodinném domku za to, že si pravidelně seká svojí vlastní zahradu. Když developer nechce, tak až ty své pozemky neudržuje! Pokud budou zaplevelené, můžete ho naopak naprášit na městský úřad, který mu může dát pokutu (za to, že se o to nestará) – alespoň tedy myslím.

Pokud se ale k vašemu domu nedostanete jinak, než přes tyto cizí pozemky, pak asi budete mít problém, protože vás bude mít developer nepříjemně v hrsti. Takové spory pak mohou končit až u soudu. Pokud je tohle váš případ, tak si raději zajděte za právníkem nebo by možná stačilo zajít i na stavební úřad a zeptat se tam, jestli vám může developer v tomto případě znemožnit přístup do domu – což jistě nemůže – a zda by v tomto ohlednu mohlo město něco podniknout.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.