Vložil Anonymus (bez ověření), 11. Listopad 2011 - 8:48

Vážená J1/Tomáši, každý je výlučně zodpovědný za svůj majetek. Pokud důchodce pustí podomního prodejce k sobě do bytu, tak ať si tam s ním třeba podepíše kupní smlouvu na svůj byt. Vám to může být úplně jedno. Neřešte problémy někoho jiného za něj.

Pokud senilní dědula pustí domovním zvonkem do baráku kohokoliv, kdo se mu uhlásí jako prodejce nebo třeba jako zloděj barevných kovů, nic s tím nelze dělat, je to jeho právo. Pokud se Vám to nelíbí, můžete si odhlasovat na shromáždění zrušení domovních zvonků zrušit a důchodci pak budou řešit důsledky svého chování a buď budou chodit otevírat návštěvám osobně, nebo dojde k masivnímu rozšíření vašich domovních klíčů. A pokud nemáte záznam kamerového systému, dokazování nějaké „spoluviny“ je velmi složité.

No a nakonec… Cedulku s jakýmkoliv nápisem ke vchodu umístit můžete. Můžete dokonce napsat, že na podomní prodejce budou puštěni psi nebo že podomní prodej bude trestán bičováním až useknutím pravé ruky. Ani jedno z toho ale podomní prodejce nemusí vzrušovat, protože obdobná cedulka nemá žádnou právní sílu, nikoho nijak neomezuje ani k ničemu neopravňuje. A pokud výhrůžku splníte, ponesete zajímavé následky definované v trestním zákoníku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.