Vložil lake, 11. Listopad 2011 - 0:30

Paní Alenko,

nedomýšlejte si co v usnesení není uvedeno. Z odhlasovaného textu je zcela zřejmé, že společenství sice neprovede samo dílčí zateplení domu, že však bere na vědomí a souhlasí s tím, že tuto práci na domě provede jeden ze spoluvlastníků. Tato skutečnost je klíčová, neboť udělený souhlas společenství dává vlastníkovi jednotky právo požadovat proplacení účelně vynaložených nákladů – bez ohledu na to, zda šlo o náklad nutný nebo nikoliv nutný.

On sám se tohoto svého zákonného práva nevzdal, nebo snad máte jeho písemné prohlášení v tomto smyslu? Měli jste si, sokolíci, rozmyslet o čem hlasujete. Tvrzení, že „nemá právní nárok“ je nepravdivé. Co jste si k tomu snad řekli ústně budete těžko prokazovat.

Váš dotaz je tedy minimálně předčasný. Tvrdíte, že cosi věnoval ostatním, ale prokázat to nemůžete – on sám takový závazek písemně nepovrdil. Jestliže požádá o proplacení, bude mu vyhověno a každý tedy na dílčí zateplení domu přispěje podle svého spoluvlastnického podílu. Žádný dar nikdo neobdrží.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.